Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- جلسه‌ شب گذشته شورای امنیت سازمان ملل، مطابق میل آمریکا پیش نرفت و اکثر اعضای این شورا، آشوب‌های ایران را مسئله‌ای داخلی دانسته و طرح چنین موضوعاتی را در شورای امنیت سازمان ملل متحد، خارج از حیطه وظایف این شورا قلمداد کردند. به گزارش خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری میزان، پس از اعلام حمایت‌های گسترده مقامات آمریکایی از جمله «دونالد ترامپ» رئیس جمهور این کشور از آشوب‌های ابتدای هفته گذشته در تهران، سرانجام شب گذشته (جمعه ۱۵ دی) به درخواست آمریکا، جلسه شورای امنیت سازمان ملل متحد برای بررسی اتفاقات و آشوب‌های اخیر ایران تشکیل شد؛ جلسه‌ای که مطابق میل آمریکا پیش نرفت و اکثر اعضای این شورا، آشوب‌های ایران را مسئله‌ای داخلی دانسته و طرح چنین موضوعاتی را در شورای امنیت سازمان ملل متحد، خارج از حیطه وظایف این شورا قلمداد کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



پیش از برگزاری این جلسه، «غلامعلی خوشرو» نماینده ایران در سازمان ملل، صبح روز پنجشنبه (۱۴ دی) در نامه‌ای به دبیرکل این سازمان و رئیس شورای امنیت، اقدامات مداخله جویانه فاحش دولت آمریکا در امور داخلی کشورمان را در تناقض با قواعد آمره حقوق بین الملل و برخلاف اصول و اهداف منشور ملل متحد خواند.

همچنین روز جمعه و قبل از آغاز نشست شورای امنیت درباره اتفاقات و آشوب‌های ایران، قائم مقام وزارت خارجه روسیه گفت «جلسه شورای امنیت با موضوع ایران، دخالت مستقیم در استقلال این کشور است».

استمرار مداخله‌جویی
سرانجام شب گذشته جلسه شورای امنیت با موضوع بررسی آشوب‌های اخیر ایران تشکیل جلسه داد. در ابتدای این جلسه، پس از اظهارات مقدماتی «دستیار دبیر کل سازمان ملل متحد»، «نیکی هیلی» نماینده آمریکا در اظهاراتی مداخله‌جویانه با بیان اینکه «در سال ۲۰۰۹ (۱۳۸۸) دنیا در حمایت از تظاهرات‌کنندگان ایران منفعل عمل کرد و این بار ساکت نخواهیم ماند»، گفت: «آنچه در هفته گذشته در ایران اتفاق افتاد، چیزی است که دنیا باید به آن توجه کند. دنیا باید شجاعت کسانی که علیه حکومت‌شان تظاهرات کرده‌اند را تحسین کند. تظاهرات‌کنندگان ایران خواستار آن شده‌اند که حکومت این کشور حمایت از تروریسم را متوقف کند. دولت آمریکا در کنار تظاهرات‌کنندگان ایران است. ما ساکت نخواهیم بود. مردم ایران حقیقت را می‌دانند، ما هم حقیقت را می‌دانیم.»

حمایت تلویحی
پس از اظهارات هیلی، نمایندگان فرانسه و انگلیس، به نوعی حمایت خود را از اظهارات نماینده آمریکا اعلام کردند. «فرانسوا دلاتره» نماینده فرانسه در سازمان ملل متحد علی رغم آنکه هر گونه دخالت در امور داخلی ایران را مُضر خواند، عنوان کرد: «حوادث اخیر در ایران نگران‌کننده هستند». «ماتیو رایکرافت» نماینده انگلیس در سازمان ملل نیز با بیان اینکه «نگرانی‌های حقوق بشری انگلیس درباره ایران، از حوادث و اعتراضات اخیر فراتر می‌روند»، گفت: «برای برای بررسی مطالبات تظاهرات‌کنندگان در ایران نیاز به انجام گفت‌وگو‌های واقعی وجود دارد». این اظهارات نمایندگان فرانسه و انگلیس در حالی مطرح شد که هر دو آن‌ها از پایبندی به برجام حمایت کردند!

مسئله داخلی
سپس نوبت به نطق نمایندگان کشور‌های کویت، سوئد، هلند و گینه استوایی رسید. نمایندگان این کشور‌ها در صحبت‌های خود در کنار آنکه آشوب‌ها و اتفاقات اخیر ایران را مسئله‌ای داخلی می‌دانستند، حمایت خود را از «دخالت ندادن مسائل حقوق بشری در برجام» و همچنین «آرامش و ثبات ایران» اعلام کردند.

در ادامه جلسه شورای امنیت سازمان ملل متحد، نماینده چین نیز خواستار احترام به تمامیت ارضی و حق حاکمیت کشور‌ها شد و گفت که شورای امنیت نباید درباره مسائل داخلی کشور‌های دیگر گفت‌وگو کند.

پاسخ قاطعانه
اما قاطعانه‌ترین پاسخ از سوی کشور‌های خارجی به اقدامات مداخله‌جویانه آمریکا، توسط نماینده روسیه در سازمان ملل متحد ارائه داده شد. «واسیلی نبنزیا» با بیان اینکه «برای همه مشخص است برنامه‌ای که امروز در دستور کار شورای امنیت قرار گرفته، ارتباطی با وظایف این شورا ندارد و آمریکا نباید این شورا را تضعیف کند»، گفت: «در کمال تأسف امروز شاهد آن هستیم که ایالات متجده چطور از صحن شورای امتیت استفاده نادرست می‌کند. چرا ایالات متحده، به عنوان یکی از اعضای دائمی شورای امنیت و یکی از مولفان منشور سازمان ملل، صلاحیت این شورا به عنوان اصلی‌ترین نهاد مسئول حفظ صلح و امنیت بین‌المللی تضعیف می‌کند؟ برای همگان روشن است که کل موضوع این بحث ارتباطی با وظایف شورای امنیت ندارد. چرا آمریکا امروز که اوضاع داخلی ایران نرمال شده بایستی این جلسه را برگزار کند؟ البته ما باید از آمریکا تشکر هم بکنیم، چون پیام‌هایی که این کشور برای ایرانی‌ها ارسال کرد باعث همبستگی مردم این کشور شد و آن‌ها حول محور احساسات ضد آمریکایی متحد شدند. طبق منطق امریکا شورای امنیت بایستی بعد از حوادث داخلی آمریکا هم تشکیل جلسه می‌داد. طبق این منطق، ما بایستی بعد از حوادث فرگوسن، میسوری یا بعد از تظاهرات‌های وال‌استریت، درخواست برگزاری نشست شورای امنیت می‌دادیم».

وی همچنین خطاب به «نیکی هیلی» نماینده آمریکا در سازمان ملل گفت: «شما به جای اینکه انرژی شورای امنیت را صرف مسائل افغانستان، سوریه ولیبی کنید، آن را برای مسائل داخلی کشور‌ها صرف می‌کنید.»

بی‌اعتباری شورای امنیت
«غلامعلی خوشرو» نماینده دائم ایران در سازمان ملل، آخرین فردی بود که در این جلسه اظهاراتش را بیان کرد. وی گفت: «اقدام امریکا در طرح موضوع اعتراضات تعدادی از شهروندان ما در ایران به دلیل برخی شکایات مشروع آنها، که بعضا بواسطه خودداری امریکا از انجام تعهداتش تحت برجام تشدید شده است، سوء استفاده یک عضو دائم شورا از اختیاراتش و نیز سوء استفاده از خود شورا است. باعث تاسف است که علی­رغم مقاومت برخی از اعضاء، این شورا به خود اجازه داده است تا بوسیله هیئت حاکمه فعلی آمریکا مورد سوء استفاده قرار گیرد و جلسه‌­ای را در مورد موضوعی تشکیل دهد که خارج از حیطه وظایف آن است و بدین ترتیب، ناتوانی خود در انجام وظیفه واقعی اش در حفظ صلح و امنیت بین‌­المللی را به منصه ظهور گذاشته است.»

خوشرو همچنین گفت: «این باعث بی اعتباری شورای امنیت است که موضوعی را که ماهیتی کاملا داخلی دارد در دستور کار قرار می‌دهد، اما در خصوص موضوعات واقعی، از جمله اشغال طولانی مدت سرزمین فلسطین، که عنوان دستور کار امروز شورا (وضعیت در خاورمیانه) در اصل به آن تعلق دارد، و نیز بمباران کور و بی هدف یمن در طول سه سال گذشته که تا کنون منجر به مرگ هزاران انسان شده و برای مردم یمن گرسنگی، بیماری و تخریب به همراه آورده است، با سرافکندگی از انجام کوچک­ترین کاری عاجز است. فهرست این قبیل شکست‌های شورا که در تمامی موارد به رویکرد خرابکارانه هیات امریکایی مرتبط است، بسیار طولانی است.»

واکنش ظریف
«محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه کشورمان، بامداد امروز (شنبه ۱۶ دی) و بعد از اتمام نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره آشوب‌های اخیر ایران، در حساب کاربری‌اش در توئیتر نوشت: «شورای امنیت سازمان ملل متحد با تلاش عریان برای سرقت مأموریت این شورا مخالفت کرد. اکثر اعضا بر ضرورت اجرای کامل برجام و اجتناب از دخالت در امور داخلی کشور‌های دیگر تأکید کردند. شکستی دیگر برای سیاست خارجی دولت ترامپ.»

واکنش سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس
سیدحسین نقوی‌حسینی نماینده مردم ورامین، قرچک و پیشوا امروز در گفت‌وگو با خبرنگارگروه سیاسی خبرگزاری میزان ،با اشاره به جلسه شورای امنیت درباره حوادث اخیر ایران گفت: الحمدالله آمریکایی‌ها همچنان در سیاست‌های خود ناکام مانده‌اند و شکست‌ها پشت شکست‌ها نصیب دشمنان ایران می‌شود.

وی افزود: آمریکایی‌ها قصد داشتند با بحرانی جلوه دادن امورداخلی ایران توجه رسانه‌ها و محافل بین المللی را به مسائل داخلی ایران جلب و چالش جدیدی علیه جمهوری اسلامی به وجود بیاورند.

سخنگوی «کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی» مجلس تصریح کرد: معتقدم نمونه این قبیل اتفاقات هر روز دراروپا رخ می‌دهد لذا همین هفته گذشته در اروپا و فرانسه پلیس ۵۰۰ نفر از تظاهر کنندگان را بازداشت کرد وهمچنین دو هفته پیش دو میلیون نفر در یونان با حضور در خیابان‌ها دست به تظاهرات زدند، اما به هیچ کدام از این موضوعات پرداخته نمی‌شود.

وی اضافه کرد: حتی ما ملاحظه می‌کنیم که روزانه صد‌ها کودک و زن در یمن با گلوله‌های عربستان به خاک و خون کشیده می‌شوند، اما شورای امنیت جلسه اضطراری تشکیل نمی‌دهد و آمریکایی‌ها درخواست جلسه اضطراری شورای امنیت نمی‌کنند. حالا که در کشور ما یکسری اعتراضات بحقی انجام شد و در پی آن برخی هم به دنبال بهره‌برداری از این موضوع بودند و دست به اغتشاشات زدند آمریکایی‌ها فوراً دست به کار شده‌اند. که باید گفت ملت ایران به سرعت بساط این افراد را برچیدند.

نقوی حسینی با اشاره به درخواست آمریکا از شورای امنیت مبنی بر بررسی حوادث اخیر ایران گفت: معلوم است تشکیل چنین جلسه‌ای مضحک و خنده دار است و مشخص است که این اقدام اقدامی ماجراجویانه است. باید گفت سایر کشور‌ها هم به آمریکا خندیده‌اند و به این موضوع وقعی هم ننهاده‌اند.

وی تاکید کرد: به هر حال آمریکایی‌ها در مسیر شکست پشت شکست و ناکامی پشت ناکامی هستند و دراین توطئه هم با ناکامی مواجه شدند.
شکست مفتضحانه
به نظر می‌رسد این بار هم راهبرد ترامپ و تیم سیاست خارجی آمریکا با شکست مفتضحانه‌ای روبرو شده است. آن‌ها یک بار دیگر نیز تیر خود را به سنگ زده‌اند؛ آمریکایی‌ها تقلای بسیار زیادی انجام دادند تا آشوب‌های هفته گذشته ایران را به شیوه «یک کلاغ، چهل کلاغ» تبلیغ کنند. تبلیغ‌هایی که برای آن‌ها نتیجه عکس می‌دهد و ایرانیان را بیش از پیش در برابر دشمن با یکدیگر متحد می‌سازد.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۴۴۸۴۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حفاظت از محیط‌ زیست مردمی شود/ لزوم برخورد با بهره‌برداران خاطی

به گزارش خبرگزاری مهر، در جلسه شورای‌عالی حفاظت محیط زیست که عصر امروز (پنجشنبه) به ریاست حجت‌الاسلام سید ابراهیم رئیسی تشکیل شد، ۶ دستور کار این جلسه، شامل رفع تعارضات محیط زیستی دستگاه‌های مختلف در استان‌های فارس، زنجان، خراسان شمالی، مازندران و اصفهان، ارتقای ۵ عرصه حفاظت شده، اصلاح، بازنگری و انتزاع در حدود و شمولیت ۵ منطقه حفاظت شده، تعدیل بهای مطالبه ضرر و زیان تلف شدن جانوران وحشی و تعیین تعرفه‌های آزمایشگاه‌های معتمد به تصویب رسید.

در این جلسه رئیس جمهور در سخنانی، مردمی کردن حفاظت از محیط زیست از طریق ایجاد حس مسؤولیت و دغدغه‌مندی در عموم مردم نسبت به حفاظت از محیط زندگی خود را از مهمترین مأموریت‌های سازمان و شورای‌عالی حفاظت محیط زیست دانست و تصریح کرد: تحقق این هدف نیازمند تهیه و تدوین طرحی جامع شامل تعریف دقیق ملاحظات زیست محیطی همراه با زمانبندی مشخص است.

رئیسی تلاش برای تحقق عدالت محیط زیستی و بهره‌گیری از روش‌ها و دستاوردهای دانش‌بنیان در راستای ارتقای سیاست‌ها و راهکارهای حفاظتی از محیط زیست را از دیگر مسئولیت‌ها و مأموریت‌های مهم سازمان و شورای حفاظت محیط زیست برشمرد و سازمان محیط زیست را موظف کرد علاوه بر به کارگیری فناوری‌های روز، با تعریف دقیق شاخص‌های زیست محیطی برای بهره‌برداران صنعتی، کشاورزی و عمرانی از عرصه‌های طبیعی و همچنین کمک گرفتن از ظرفیت دستگاه‌های مختلف مثل ظرفیت نیروهای نظامی و انتظامی که اشراف کاملی بر همه مناطق کشور دارند، ظرفیت و اثرگذاری اقدامات حفاظتی از محیط زیست کشور را ارتقا دهد.

رئیسی از همه کارشناسان ادارات محیط زیست خواست که در تعیین سیاست‌ها، بررسی درخواست‌های بهره‌برداران صنعتی، معدنی و کشاورزی و اقدامات حفاظتی از محیط زیست بر مبنای شاخص‌ها و مبانی قابل دفاع و اقناع‌کننده و نه صرفاً سوابق آن مناطق اعمال نظر کنند و اجازه ندهند بهره‌برداری و استفاده از ثروت‌های ملی و عمومی با دلایل غیرقابل دفاع متوقف شده یا با مشکل مواجه شود.

رئیس جمهور با اشاره به برخورداری کشور از بدنه کارشناسی ارزشمند، بر بهره‌گیری شایسته از نظرات کارشناسی و تخصصی در زمینه پاسخگویی به درخواست‌های بهره‌برداری از عرصه‌های طبیعی تاکید کرد و اظهار داشت: پس از اعمال دقیق قوانین و مقررات در ارائه مجوزها با رویکرد حل مسئله، قدم بعدی نظارت و پایش دقیق اجرای سیاست‌ها و چارچوب‌های حفاظتی از سوی بهره‌برداران و اعمال قاطع و جدی قانون علیه خاطیان و متخلفان است.

کد خبر 6095335 زهرا علیدادی

دیگر خبرها

  • تشکیل جلسه شورای امنیت برای گور‌های جمعی غزه
  • شورای امنیت درباره گورهای جمعی غزه تشکیل جلسه می‌دهد
  • درخواست الجزایر برای برگزاری جلسه شورای امنیت سازمان ملل
  • درخواست الجزایربرای برگزاری جلسه شورای امنیت سازمان ملل
  • اسپوتنیک: الجزایر خواستار برگزاری نشست شورای امنیت درباره گورهای جمعی در غزه شد
  • ببینید | سخنان شاپور بختیار در مورد شخصیت و سبک زندگی امام خمینی در جلسه‌ی شورای امنیت حکومت پهلوی
  • حفاظت از محیط‌ زیست مردمی شود/ لزوم برخورد با بهره‌برداران خاطی
  • مسکو: واشنگتن در ۶ ماه اخیر، شورای امنیت را گروگان گرفته است
  • اعلام تحریم های ایران علیه افراد و نهادهای آمریکایی و انگلیسی/  نامه ایران به شورای امنیت در رد اتهامات اسرائیل/ حمله آمریکا و انگلیس به شمال یمن/ اعلام برگزاری رزمایش نظامی آمریکا و پاکستان
  • نبنزیا: شورای امنیت به گروگان آمریکا تبدیل شده است