Web Analytics Made Easy - Statcounter

طرفداری- روز گذشته طرفداری به عنوان نخستین رسانه‌، به این موضوع که در انتقال صحبت‌های کی‌روش تحریف صورت گرفته، اشاره کرد. طی 48 ساعت اخیر، حواشی پیرامون تیم ملی به اوج خود رسید. در این‌که همه کسانی که به نوعی در رسانه فعالیت دارند، از حواشی که کارلوس کی‌روش ایجاد کرده خسته و یا حتی شاکی باشند، شکی وجود ندارد، اما نگاهی بیاندازیم به این ماجرای پرحاشیه.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

 

داستان از آن‌جایی آغاز شد که کارلوس کی‌روش در تازه ترین مصاحبه خود، عنوان کرده بود که : "ما اینجا افرادی را داریم که حتی پول برای تأمین غذای خود ندارند، اما بعضی مربیان را حمایت می‌کنند که با پرواز فرست کلاس به ژاپن بروند و برگردند." این عیناً حرفی بود که کارلوس کی روش زد. مترجم او، آرین قاسمی در ترجمه صحبت های کی روش عنوان کرد که: "افرادی داریم که پول تأمین غذای زن و بچه شان را ندارد." 

این تمام ماجرا نیست، سری به سایت‌های ورزشی مختلف بزنید و ببینید که حرف‌های کی روش چگونه به مخاطب منتقل شده است. در یکی از سایت‌های ورزشی، مصاحبه اینگونه منتشر شده است، این‌که ابتدای پاراگراف کی روش درباره مشکلات پایه ای تیم ملی صحبت می‌کند و در ادامه ناگهان موضوع به غذای سر سفره مردم تغییر پیدا می‌کند، کمی عجیب به نظر می‌رسد 

سردبیر سایت ورزش سه در توییترش با قراردادن متن انگلیسی و ترجمه آرین قاسمی می‌گوید که ترجمه درستی انجام شده است. در حالی که مشخص نیست چگونه صحبت‌های کارلوس کی روش به "غذای سر سفره افراد برای زن و بچه هایشان" تعمیم پیدا کرده است.  

اصلی که در ترجمه همیشه وجود داشته این است که انتخاب واژگان ممکن است باعث شود، آنچه مورد نظر متکلم است، با چیزی که مخاطب برداشت می‌کند فرق داشته باشد. 

هیوا یوسفی، خبرنگار همشهری که در امارات حاضر است، در توییتر خود می‌گوید، کی روش مشغول صحبت در مورد مشکلات پایه ای تیمش بوده و بعد از مصاحبه هم که با او صحبت کرده در همین مورد صحبت کرده است. 

خبرنگاران دیگری هم که در اردوی تیم ملی حاضر بودند به این موضوع اشاره کرده بودند که کی روش نسبت به آماده سازی تیم ملی گله مند بوده است، اما برای اینکه شبهه ای درباره رنگی بودن خبرنگار خاصی مطرح نشود، سعی کردیم آن‌ها را اینجا اضافه نکنیم.

 

از مهدی جوانی، سردبیر تحریریه طرفداری که کارشناس ارشد زبان انگلیسی است و سال‌هاست که در این حوزه مشغول فعالیت است، نظرش را در مورد برداشتی که از این ترجمه شده پرسیدم.

مورد مناقشه ترین کلمه صحبت های کارلوس کی روش کلمه People بود که خب همانند تقریبا تمام کلمات رایج در زبان، چندین معنی دارد. براساس دیکشنری معتبر مِریم وبستر، اولین معنای این کلمه "به گروهی از آدم ها اطلاق می شود که گروه یا دسته ای با نیازهای مشترک، تشکیل داده اند". این در واقع همان معنایی بود که سرمربی تیم ملی در مصاحبه دیروزش، به آن اشاره کرد که استفاده از کلمه Here، آن را واضح تر می کند. کی روش اشاره به گروهی داشت که در کنارش حضور دارند که خب مسلما اشاره به گروهی شامل کادر فنی و بازیکنان تیم است.

 

معنی دوم این کلمه در دیکشنری مِریم وبستر اما به تمام آدم ها اشاره دارد که معنی مصطلح تر هم هست، اما در اینجا حتی یک درصد هم قابل تعبیر نیست، پس روایت تمام رسانه هایی که به عمد یا از روی ناآگاهی، اقدام به تفسیر مساله کرده اند، غلط و نادرست است.

توضیحات بالا واضح است، اگرچه شاید هنوز هم افرادی باشند که بر برداشت‌های خود اصرار داشته باشند، اما طبق فکت‌هایی که نوشتیم و شاهدان عینی که کنار کی روش بوده اند، منظور کارلوس کی روش "مردم ایران" نبوده اند. حالا تصور کنید این برداشتِ احتمالا غلط از این صحبت‌ها تا چه اندازه خاطر مردم ایران را آزرده باشد. اگر جواد خیابانی به عنوان نخستین فردی که با آن بغض همیشگی اش، آنگونه به مردم القا نمی‌کرد که سرمربی تیم ملی به آن‌ها توهین کرده، این حواشی به اوج خود نمی‌رسید. شایسته این بود که جواد خیابانی کمی قبل از خطاب قرار دادن کی روش، تحقیق می‌کرد و از محتوای اصلی صحبت های سرمربی تیم ملی، پیش از اظهار نظر، اطلاع دقیق پیدا می‌کرد.

 

کسی منکر حاشیه سازی‌های کارلوس کی روش نیست، هیچ‌کس به کارلوس کی‌روش حق اظهار نظر در مورد پرسپولیس، برانکو ایووانکوویچ و حتی مردم ایران را نمی‌دهد، کسی به او این حق را نمی‌دهد که بین هواداران پرسپولیس و تیم ملی فاصله بیاندازد،  تمام تلاش او باید در راستای موفقیت تیمِ ملی باشد که متعلق به همه "مردم ایران" است.  حساب صحبت‌های غلط او در جایگاه‌های مختلف، طی مدت زمان حضور او در تیم ملی و به خصوص طی یک سال اخیر، از دستمان خارج شده است. 

اما جایگاه بعضی از رسانه‌ها و فدراسیون فوتبال در علاقه برای افزایش این تفرقه میان هواداران، نقش پررنگی به نظر می‌رسد. به جایگاه صدا و سیما نگاهی بیاندازیم. پنجشنبه شب بود که محمد حسین میثاقی در برنامه 2019 گفت: "تصمیم گرفته ایم صحبت‌های کارلوس کی‌روش را سانسور کنیم و برای مردم آن را پخش نکنیم." محمدرضا احمدی هم که در امارات حاضر است، صحبت‌های او را تایید کرد. این‌که صداوسیما در این برهه حساس، با هزینه‌های احتمالاً هنگفت خبرنگار به امارات اعزام می‌کند و برنامه 2019 را روی آنتن می‌برد، اما تصمیم می‌گیرد که صحبت‌های سرمربی تیم ملی را پوشش ندهد، چه معنایی دارد. آیا وظیفه صداوسیما این نیست که در جهت شفاف سازی و اطلاع رسانی مردم گام بردارد؟

 

 

فراموش نکنید، نخستین جدال لفظی میان برانکو و کارلوس کی روش بعد از پایان مسابقات جام جهانی شکل گرفت، جایی که محمد حسین میثاقی با خوشحالی تمام روی آنتن زنده گفت که کارلوس کی روش قرار است مصاحبه ای آتشین داشته باشد. اینکه در آن زمان، به مربی تیم ملی اجازه داده شد، 18 دقیقه سرمربی پرسپولیس را روی آنتن زنده به باد انتقاد بگیرد، و حالا همان محمد حسین میثاقی در نقش سانسورچی ظاهر می‌شود، پارادوکسی بدون جواب برای مخاطب است. 

شب گذشته بازهم رسانه ملی، در شرایطی که باید برای پایان دادن به حاشیه سازی برای تیم ملی تلاش می‌کرد، با آوردن کارشناسی که به نظر می‌رسد تخصصی در زمینه ترجمه هم ندارد، حواشی را بیش از پیش دامن زد. احسان محمدی فقط به شبکه ورزش آمده که باز هم تأکید کند کارلوس کی روش به مردم ایران اهانت کرده است. او در بخشی از صحبت‌هایش می‌گوید ما باید تلاش کنیم که فضای آرامی اطراف تیم ملی رقم بزنیم، اما خود او در مقام یک کارشناس، سعی دارد، ترجمه تحریف شده به مخاطب تحویل دهد. بسیاری از کاربران اظهارات او را برای ما ارسال کردند که پوشش دهیم، اما واقعیت این است که سطح پایین کارشناسی او چیزی است که بیش از همه، توجه ما را به خودش جلب کرده است. 

 

 

شاید احسان محمدی در حوزه ای که در آن فعالیت می‌کند کارشناس باشد، اما آنچه که در ویدیو بالا قابل برداشت است، سطح پایین کارشناسی او در زبان انگلیسی است. تلفظ های غلط او حتی در شبکه های اجتماعی هم مورد سوژه افراد زیادی قرار گرفته است. از این‌ هم بگذریم او از واژه "Money to food" استفاده می‌کند که در ادبیات انگلیسی اصلا جایی ندارد. این تلاش رسانه ملی و البته صداوسیما برای شفاف سازی در خصوص ترجمه احتمالاً اشتباه صحبت های کارلوس کی روش، کار پسندیده ای است، اما بهتر بود که از کارشناسی که نسبت به ادبیات انگلیسی تسلط دارد، استفاده می‌شد. احسان محمدی حتی معتقد است اگر کی روش منظورش از افراد اینجا بوده، چرا بازیکنان تیم ملی کت شلوارهای آنچنانی بر تن دارند، طوری القا می‌کند که اطراف کارلوس کی روش فقط بازیکنان تیم ملی حضور دارند!

  احسان محمدی در یک مصاحبه ای گفته بود: "آرزو می کنم صدای مردم بی صدا و رسانه باشم" قضاوت با مردم.   در حالی که همچنان عده ای سعی دارند، صحبت‌های کارلوس کی روش را تحریف شده به خورد ما بدهند، خود او در اینستاگرامش امروز در واکنش به این صحبت‌ها گفت:  این بسیار ناراحت کننده است که برخی از منابع همچنان با پافشاری در تلاش هستند که اذهان عمومی ایرانیان را گمراه کرده، با گذاشتن حرف‌هایی در دهان من و نسبت دادن کارهایی به بنده که هیچ گاه انجام نداده ام. این تلاشی مستقیم برای لطمه زدن به وجهه و اعتبار بنده در مقابل هواداران فوتبال ایران است.   صحبت پایانی:  به نظرم لازم است که این را بگویم، مدل فعالیت در سایت طرفداری، هیچگاه به گونه ای نیست که صدای یک جبهه، یک حزب و یک باند خاص باشد. در طرفداری، هر فردی که فعالیت می‌کند حق نوشتن دارد، هیچکس در طرفداری نمی‌تواند کسی را از نوشتن منع کند. همانطور که من در بالا سعی کردم به عنوان فردی که همه اطرافیان به پرسپولیسی بودن، میشناسندش، حقیقت و چیزی که برداشتم است را بنویسم.  تیم ملی برای ما بالاتر از هر تیمی است، با کارلوس کی روش باشد یا با امیر قلعه نویی، تیم ملی، متعلق به مردم است. کارلوس کی روش هم روزی از این‌جا می‌رود، چیزی که در اذهان ما باقی می‌ماند، رسانه‌هایی بودند که منافع شخصی شان را به تیم ملی ترجیح دادند

منبع: طرفداری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tarafdari.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «طرفداری» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۳۱۹۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شکایت دو نشریه از مایکروسافت و OpenAI به دلیل نقض کپی‌رایت

ایتنا - شاکیان گفتند که OpenAI دیگر یک شرکت غیرانتفاعی نیست و اکنون 90 میلیارد دلار ارزش دارد. در همین حال، ChatGPT و کوپایلوت «صدها میلیارد دلار به ارزش بازار مایکروسافت» اضافه کرده‌اند. طبق گزارش The Verge، گروهی از نشریات شامل Chicago Tribune، New York Daily News و Orlando Sentinel از مایکروسافت و OpenAI شکایت کرده‌اند. این هشت نشریه، که همگی متعلق به گروهAlden Capital  (ACG) هستند، در شکوائیه خود این شرکت‌ها را متهم کرده‌اند که «میلیون‌ها مقاله و مطلب دارای حق‌چاپ‌شان را بدون اجازه و بدون پرداخت هزینه، با هدف تقویت تجاری‌سازی محصولات هوش مصنوعی مولدشان، از جمله ChatGPT و کوپایلوت، به سرقت برده‌اند».
 
به گزارش ایتنا و به نقل از انگجت، این تازه‌ترین شکایتی است که علیه مایکروسافت و OpenAI به دلیل استفاده از مطالب دارای حق چاپ بدون رضایت صریح ناشران مطرح شده است. نیویورک‌تایمز نیز در اواخر سال گذشته از این شرکت‌ها شکایت کرد و مدعی شد که آنها از «محتوای دارای حق چاپ به ارزش تقریباً یک قرن» استفاده کرده‌اند. این نشریه گفت که محصولات این شرکت‌ها می‌توانند مقالات تایمز را کلمه به کلمه ارائه دهند و می‌توانند «از سبک بیانی آن تقلید کنند»، با اینکه توافق‌نامه مجوز قبلی نداشته‌اند.
 
مایکروسافت در پاسخ خود به دادگاه، که با هدف رد بخش‌های کلیدی این شکایت ارائه شده بود، تایمز را متهم به «آینده‌شناسی روز رستاخیزی» با این ادعا کرد که هوش مصنوعی مولد می‌تواند برای روزنامه‌نگاری مستقل یک تهدید باشد.
 
نشریات گروه ACG از همین موضوع شکایت دارند که چت‌بات‌های این شرکت‌ها در مدت کوتاهی پس از انتشار مقاله‌های آنها بدون دادن یک لینک برجسته به منابع آنها، این مطالب را کلمه به کلمه بازتولید می‌کنند. آنها در شکایت خود چندین نمونه را ذکر کردند. علاوه بر این، این چت‌بات‌ها ظاهراً دچار توهم هستند و گزارش‌های نادرستی را به انتشارات ACG نسبت می‌دهند.
 
این ناشر استدلال کرده است که برای کامپیوترها، تراشه‌های تخصصی و برقی که برای ساخت و راه‌اندازی محصولات هوش مصنوعی خود استفاده می‎‌کند هزینه پرداخت می‌کند. و با این حال شرکت‌های موردشکایت از مقالات دارای حق چاپ «بدون اجازه و بدون پرداخت هزینه برای دریافت امتیاز» استفاده می‌کنند، در حالی که می‌دانند برای آموزش مدل‌های زبان بزرگ خود به محتوا نیاز دارند. این شاکیان به اعتراف قبلی OpenAI اشاره کردند که گفته بود «آموزش مدل‌های پیشرو هوش مصنوعی امروزی بدون استفاده از متریال دارای حق چاپ غیرممکن است».
 
شاکیان گفتند که OpenAI دیگر یک شرکت غیرانتفاعی نیست و اکنون 90 میلیارد دلار ارزش دارد. در همین حال، ChatGPT و کوپایلوت «صدها میلیارد دلار به ارزش بازار مایکروسافت» اضافه کرده‌اند.
 
این نشریات به دنبال مبلغی اعلام‌نشده برای جبران خسارت خود هستند و از دادگاه می‌خواهند که به این متشاکیان دستور دهد مدل‌های GPT و LLM را که از متریال آنها استفاده می‌کنند نابود کنند.

دیگر خبرها

  • یک ماجرا و هزار داستان؛ در بدخشان چه خبر است؟
  • چشم انتظاری تاریخ بر بالین ریسباف پیر؛ رویای اصفهان تعبیر می‌شود
  • ممنوعیت استفاده از کلمه «اسرائیل» در رسانه‌های عراقی
  • حمله برق‌آسای یک شاهین برای سرقت ساندویچ! (فیلم)
  • هانسی فلیک، گزینه جدی نشستن روی نیمکت چلسی
  • دیدار کارلوس ساینز، راننده فرمول یک با لوییس سوارز در میامی و هنرنمایی با توپ / فیلم
  • شکایت دو نشریه از مایکروسافت و OpenAI به دلیل نقض کپی‌رایت
  • ضربات ایستگاهی مهارنشدنی روبرتو کارلوس / فیلم
  • جواد نکونام: خوشحالم مالکان جدید خیلی زود فهمیدند چه کسانی مخل آسایش استقلال هستند
  • روایت دو بازیگر زن از تحقیرشان توسط مردم