Web Analytics Made Easy - Statcounter

محققان بر این باورند که خیلی زود بود اعلام کنیم گزارش‌های «آنفولانزای گوجه‌فرنگی» از هند یک ویروس جدید است.

در حال حاضر معلوم شد که "آنفولانزای گوجه فرنگی" جدید نیست. حداقل ۱۵ سال است که به شکلی وجود داشته و احتمالاً فقط یک تظاهرات نسبتاً جدید از یک ویروس رایج دوران کودکی است.

در ۱۷ اوت، گزارشی در مجله The Lancet Respiratory Medicine منتشر شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این گزارش با عنوان "شیوع آنفولانزای گوجه فرنگی در هند" در مورد ظهور بالقوه یک "ویروس جدید" با ۸۲ کودک مبتلا به یک بیماری مرموز از اوایل ماه مه تا اواخر جولای گزارش داده بود.

محققی می‌گوید: چگونه یک ویروس می‌تواند جدید و در حال ظهور باشد، اما به طور همزمان در یک حالت آندمیک باشد؟

در ادامه گزارش، آنفولانزای گوجه‌فرنگی را به‌عنوان بیماری مشابه COVID-۱۹ توصیف می‌کند؛ با علائم تب، خستگی و بدن درد، اما همچنین با تاول‌های بزرگ و دردناکی که می‌توانند به اندازه گوجه‌فرنگی باشند نیز تظاهر می‌کند. از این رو به نام آنفولانزای گوجه فرنگی است.

با این حال، هیچ داده آزمایشگاهی واقعی برای حمایت از این پیشنهاد ارائه نشده است و ارجاع اصلی به "آنفولانزای گوجه فرنگی" که در گزارش ذکر شده، داده‌های خبری از وب سایت‌های محلی هند بود.

این نوع گزارشات به مجلات، علی رغم این که در مجله‌هایی مانند The Lancet وجود دارند، توسط کارشناسان بررسی نمی‌شوند. 

آن‌ها بدون هیچ نظارتی منتشر می‌شوند و اغلب به عنوان آژیر‌های ارزشمندی برای دانشمندان دیگر عمل می‌کنند و مواردی را که ارزش بررسی دقیق‌تر را دارند، برجسته می‌کنند.

اما در دنیای پسا کووید، اخبار مربوط به یک «ویروس جدید» بالقوه هرگز نمی‌تواند برای چند هفته که دانشمندان باید واقعاً این پیشنهاد را تأیید کنند، بدون واکنش از سوی کارشناسان بماند.

در عرض چند روز، این داستان از طریق صد‌ها مقاله تقویت شد و آنفولانزای گوجه فرنگی بر اساس همین مکاتبات بدون هیچ مدرک واقعی آزمایشگاهی به واقعیت تبدیل شد.

تیتر‌هایی در مجلات اعلام کردند «هند و شیوع بیماری ویروسی نادر آنفولانزای گوجه‌فرنگی» و سایر رسانه‌ها هشدار دادند که «بیماری مرموز جدید» احتمالاً به کشور شما سرایت کرده و فرزندانتان را مبتلا می‌کند.

در حالی که این داستان‌های هذلولی در حال گسترش بودند، چندین محقق شروع به زیر سوال بردن صحت این گزارش تحقیقاتی اولیه کردند.

گیدئون مایروویتز کاتز، اپیدمیولوژیست استرالیایی، به سرعت پاسخی به این گزارش منتشر کرد، با این استدلال که هیچ مدرکی وجود ندارد که این بیماری‌ها در هند توسط یک ویروس جدید ایجاد شده است و به نظر می‌رسد چرخه اخبار فعلی بیشتر بر اساس «هوای گرم» است.

مایروویتز کاتز توضیح داد که همه اخبار اساساً مبتنی بر یک گزارش موردی از یک مقام دولتی است که شیوع چیزی را توصیف می‌کند که ظاهراً به‌طور محلی «آنفولانزای گوجه‌فرنگی» نامیده می‌شود.

نویسندگان حتی مدرکی ارائه نمی‌دهند که این در واقع یک ویروس است و این مطلب احتمالی را تقویت می‌کند که شاید سایر پاتوژن‌ها باعث ایجاد این راش‌ها شده اند.

مایروویتز کاتز و سایر محققان به سرعت به جوابیه‌ای در خصوص گزارش آنفولانزای گوجه فرنگی ارائه کردند که در مجله بیماری‌های عفونی کودکان، دو روز پس از مکاتبات The Lancet منتشر شد.

این جوابیه از سوی تیمی از محققان بیماری‌های عفونی در بریتانیا، دو مورد مشکوک به "آنفولانزای گوجه فرنگی" را گزارش می‌دهد.

دو کودک، یک پسر پنج ساله و یک دختر ۱۳ ماهه، یک هفته پس از بازگشت از تعطیلات خانوادگی در کرالا، هند، علائم بیماری مرموز "آنفولانزای گوجه فرنگی" را پیدا کردند.

آزمایشات آزمایشگاهی نشان دادند که کودکان ویروس مرموز جدیدی ندارند؛ اما در واقع به یک انتروویروس رایج دوران کودکی به نام Coxsackie A۱۶ (کوکساکی A۱۶) آلوده شده‌اند.

سارا پیت، میکروبیولوژیست در The Conversation توضیح داد که Coxsackie A۱۶ باعث بیماری دست، پا و دهان (HFMD) می‌شود. به این دلیل که بیمار در کف دست، کف پا و دهان خود تاول دارد؛ بنابراین به نظر می‌رسد که آنفولانزای گوجه فرنگی در واقع HFMD است. این یک نوع آنفولانزا نیست، ربطی به گوجه فرنگی ندارد و اصلاً یک بیماری جدید نیست.

محققان بریتانیایی نشان دادند که سویه ویروسی خاص حتی منحصر به فرد نیست.

آزمایش ژنومی، نمونه‌های ویروسی را به سویه‌ای از کوکساکی A۱۶ که قبلاً یک دهه پیش در چین شناسایی شده بود، متصل کرد.

مایروویتز کاتز گفت: داده‌های بریتانیا شواهد کافی است تا یک دانشمند معقول را در مورد ادعای "آنفولانزای گوجه فرنگی" مردد کند و شاید حتی مهم‌تر این واقعیت ساده باشد که اصطلاحات «آنفولانزای گوجه‌فرنگی» و «تب گوجه‌فرنگی» مدت‌ها است که در هند برای اشاره به شیوع بیماری‌های غیرقابل توضیح استفاده می‌شود.

برای مثال، در سال ۲۰۰۷، چندین هزار نفر در کرالا مبتلا به یک بیماری مرموزی شدند که در آن زمان «تب گوجه‌فرنگی» نامیده می‌شد. علائم آن شامل تب، راش و «زخم‌های گوجه‌فرنگی به‌ویژه روی دست‌ها و پا‌ها بود که از آن مایع ترشح می‌شود.

در طول این شیوع مرموز، این بیماری به عنوان یک بیماری پس از ویروسی به دنبال عفونت قبلی با یک ویروس منتقل شده از پشه‌ای به نام چیکونگونیا مشکوک بوده است.

فرضیه این بود که بیماری "تب گوجه فرنگی" می‌تواند یک اثر پس از عفونت ویروسی قبلی باشد و اکنون، برخی از محققان حدس می‌زنند که این موج "آنفولانزای گوجه فرنگی" می‌تواند با COVID-۱۹ مرتبط باشد.

سارا پیت گفت، ویروس‌ها از زمان شروع همه‌گیری COVID-۱۹، از شیوع هپاتیت در کودکان در سال گذشته تا شیوع اخیر جهانی آبله میمون، رفتار عجیبی داشته‌اند.

اشلی کویگلی، یکی از همکاران تحقیقاتی در حوزه امنیت زیستی جهانی در موسسه کربی، گفت که سیستم دیده بان اپیدمی مبتنی بر هوش مصنوعی تیمش سیگنال‌هایی از فعالیت غیرمعمول بیماری در هند دریافت کرده است، اما این بدان معنا نیست که «آنفولانزای گوجه‌فرنگی» نوعی ویروس جدید است.

در عوض، ممکن است عفونت‌های SARS-CoV-۲ سیستم ایمنی بدن را ضعیف کرده باشد تا جایی که یک ویروس از قبل موجود به روش‌های جدید یا غیرمعمول ظاهر شود.

با توجه به همه‌گیری COVID-۱۹، هوشیاری بیش از حد و بهبود تکنیک‌های نظارت و گزارش‌دهی ممکن است عفونت‌های بیشتری را افزایش دهد، با این حال، اثرات دراز مدت COVID-۱۹ می‌تواند منجر به افزایش بیماری‌ها در سیستم ایمنی ضعیف شده شود.

منبع: سایت نیواطلس

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی کلينيک

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: آنفولانزای گوجه فرنگی پسا کرونا آنفولانزای گوجه فرنگی بیماری مرموز ویروس جدید بیماری ها یک بیماری یک ویروس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۷۶۶۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تغییرات آب و هوایی می‌تواند منجر به افزایش ویروس‌هایی مانند کووید شود

ایتنا - مطالعه جدیدی نشان می‌دهد که تغییرات آب و هوایی - و پنجره‌های بسته – می‌تواند به گسترش ویروس‌های معلق در هوا مانند ویروسی که باعث عفونت COVID-19 می‌شود، کمک کند.
محققان گزارش می‌دهند که به نظر می‌رسد افزایش سطح دی اکسید کربن در جو و فضاهای داخلی عامل اصلی افزایش طول عمر انواع کووید موجود در قطرات ریز معلق در هوا باشد.

به گزارش ایتنا، آلن هادرل، محقق ارشد و دانشیار ارشد علوم آئروسل در دانشگاه بریستول، گفت:« ما می‌دانستیم که SARS-CoV-2 مانند سایر ویروس‌ها از طریق هوایی که تنفس می‌کنیم پخش می‌شود. اما این مطالعه نشان‌دهنده یک پیشرفت بزرگ در درک ما بود از اینکه دقیقاً چگونه و چرا این اتفاق می‌افتد، و مهم‌تر از همه، چه کاری می‌توان برای متوقف کردن آن انجام داد.»

در مطالعات آزمایشگاهی، محققان دریافتند که افزایش غلظت دی اکسید کربن در هوا می‌تواند مدت زمان عفونی ماندن ویروس‌های موجود در هوا را افزایش دهد. به گفته محققان، هوای معمولی در فضای باز دارای400 ppm از کربن دی اکسید است.

بر اساس نتایج منتشر شده در 25 آوریل در ژورنال  Nature Communications، افزایش غلظت CO2 به تنها 800 ppm، بقای ویروس‌های معلق در هوا را افزایش داد. محققان دریافتند وقتی هوای داخل خانه به غلظت CO2 3000 ppm می رسد - مشابه غلظت یک اتاق شلوغ – ویروس حدود 10 برابر بیشتر زنده می‌ماند.

هادرل در یک انتشار خبری دانشگاه گفت:« این رابطه روشن می‌کند که چرا رویدادهای پاندمیک کننده ممکن است تحت شرایط خاصی رخ دهند .ویروس ها به دلیل اسیدیته کمتر قطرات بازدمی، عفونی شدن خود را از دست می‌دهند. اما CO2 هنگام تعامل با قطرات مانند یک اسید عمل می‌کند و به ویروس ها اجازه می دهد در هوا بیشتر زنده بمانند.»

هادرل همچنین گفت: «این نشان می‌دهد که باز کردن یک پنجره ممکن است قوی‌تر از آن چیزی باشد که در ابتدا تصور می‌شد، به ویژه در اتاق‌های شلوغ و با تهویه ضعیف، زیرا هوای تازه غلظت کمتری از CO2 دارد و باعث می‌شود ویروس خیلی سریع‌تر غیرفعال شود. نتایج همچنین نشان می‌دهد که چگونه اهداف تغییر آب و هوا که به دنبال محدود کردن سطح CO2 در جو زمین هستند می تواند به کاهش انتشار ویروس‌های موجود در هوا کمک کند.»

محققان خاطرنشان کردند که علم آب و هوای اخیر پیش بینی کرده است که غلظت CO2 در جو تا پایان قرن به بیش از 700 ppm برسد. هادرل گفت: «بنابراین این یافته‌ها پیامدهای گسترده‌تری نه تنها در درک ما از انتقال ویروس‌های تنفسی، بلکه اینکه چگونه تغییرات در محیط ما ممکن است احتمال همه‌گیری‌های آینده را تشدید کند، دارد.»

هادرل در پایان می‌گوید: «داده‌های مطالعاتی ما نشان می‌دهد که افزایش سطح CO2 در جو ممکن است با افزایش قابلیت انتقال سایر ویروس‌های تنفسی از طریق افزایش مدت زمانی که آنها در هوا عفونی می‌مانند، همزمان باشد.»

دیگر خبرها

  • تغییرات آب و هوایی می‌تواند منجر به افزایش ویروس‌هایی مانند کووید شود
  • برداشت گوجه سبز از باغ های سرخه
  • اعلام آمادگی ۵ استان برای افزایش سطح زیرکشت گوجه‌فرنگی
  • انسان نخستین بار کی سرما خورد؟
  • حمله برق‌آسای یک شاهین برای سرقت ساندویچ! (فیلم)
  • کاهش قیمت قیمت نوبرانه‌ها تا این تاریخ | قیمت عمده گوجه سبز و توت فرنگی
  • پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت
  • نیمی از ۱۴ هکتار باغ گوجه سبز سرخه سامانه آبیاری نوین دارد
  • ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی در گرو حمایت‌های ارزی
  • مواد غذایی که آلرژی بهاری را کاهش می‌دهند